Installasjon av EPDM -taktekking: En komplett guide

Installasjon av EPDM -taktekking: En komplett guide

Når det gjelder flatt tak, er EPDM -gummitak et av de beste alternativene for kommersielle bygninger. Du lurer kanskje på hva EPDM -tak er? Dette taksystemet kaller etylenpropylen -dienmonomer og bruker en enkeltlagsmembran for å beskytte et flatt tak mot lekkasjer og andre skader. Det er et velprøvd alternativ som har gitt holdbare kommersielle tak i over 60 år. Hvis du trenger en takbytte og du vil ha noe som krever mindre vedlikehold enn et gammelt tak i BUR -stil, bør du vurdere EPDM.

Sjekk ut Taktekker Bergen

Fordeler med EPDM -tak

EPDM har en av de lengste forventede levetidene for alle flate tak, som varer 50 år eller mer med riktig pleie. Det er holdbart, miljøvennlig, og det kan redusere klimakontrollkostnadene hvis du velger riktig farge. En hvit EPDM -membran reflekterer varme og holder bygningen kjølig om sommeren, mens standard svart gummimembran vil absorbere varme og holde bygningen mye varmere om vinteren.

Selv om EPDM -tak er mer kostbart enn andre enkeltsjiktaksystemer som en TPO -takinstallasjon, vil taket vanligvis vare dobbelt så lenge, spesielt i varmt vær. Når det gjelder TPO-taktekking, er det et lett, lekkasjefritt taksystem som reflekterer 90% av solens UV-stråler. Et EPDM -gummitak er mer fleksibelt enn de fleste takalternativer, og det vil ikke utvide eller trekke seg sammen med temperaturendringer, så takvedlikehold er generelt minimalt. Hvis den er skadet, er det mange alternativer for å lappe og forsegle membranen, og en profesjonell taktekker kan gjøre det raskt.

Slik installerer du EPDM -tak

En -lags taktekking kan installeres ved hjelp av mekaniske fester, et ballastert system eller helt festet med kjemisk lim. Fullt festede installasjoner gir best lekkasjemotstand og lengste levetid, men de er også vanskeligere. De krever erfaring og dyktighet for å unngå vanlige feil som kan føre til takfeil.

1. Forbered takterrassen

Takdekket skal være grundig rent for olje eller smuss, og du bør slipe eventuelle skarpe kanter på kryssfiner eller OSB -brettet. Selv en liten mengde fuktighet kan føre til problemer med limet, så det er viktig at alt er tørt før du begynner EPDM -installasjonen.

Hvis du installerer EPDM over et eksisterende tak, bør du dekke det med rent, slipt kryssfiner eller OSB -plate for å gi en barriere for å beskytte membranen. Hvis du bruker EPDM direkte på takterrasser, bør du vurdere å legge et lag isolasjon for å forhindre problemer med vanndamp. Installer den i henhold til produsentens retningslinjer. For bedre isolasjon kan du bruke kjemisk lim.

2. Legg til en dryppkant og dryppleiste

Når takdekket er klart, må du installere drypplisten i fasaden rundt taket for å forlenge terrassen for å lede dreneringsvann inn i renneanlegget. Deretter installerer du dryppkanten og justerer den buede toppen med lekten. Dette vil sikre at vannet holder seg utenfor takets kanter og forhindrer erosjon rundt fundamentet ditt.

3. Monter gummimembranen

Du trenger nok EPDM -membran til å dekke hele taket ditt, sammen med et tykt overheng for yttervegger og takkant. Når takdekket er klargjort og dryppkanten er installert, må du gi takmembranen tid til å gjenopprette formen. Rull ut EPDM -membranen og plasser den over området der den skal installeres. Den må slappe av på plass i minst en halv time, slik at den ikke bøyer på plass når du har påført limet.

Når membranen har slappet av, ruller du den sakte tilbake og avslører omtrent halvparten av takdekket, og påfører limet med en malervals og etterlater en 6 ”kant rundt kanten. Du må feste membranen mens limet fortsatt er vått ved å rulle det forsiktig tilbake på plass.

På varme dager vil limet tørke raskere, så du må kanskje jobbe med mindre områder om gangen.

Når takmembranen er på plass, kan du bruke en skyvekost til å feie ut luftbobler og forbedre bindingen. Fortsett å rulle tilbake membranen og påføre lim til alt takmaterialet er på plass.

4. Påfør siste finpuss

De siste kantene kan være små, men de tar tid og omsorg for å gjøre det riktig. Du må påføre lim på kanten rundt kanten. Deretter må du tette hjørnene med trykkfølsom blinking. Du må også bruke blinkende for å lage vanntette tetninger for ventilasjonsåpninger og andre ting som trenger inn i taket. Silikonforsegling brukes til å tette alle kantene for å hindre at fuktighet kommer inn i membranen. Til slutt kan du fjerne overflødig membran ved å trimme den.

Kontakt takprofiler for å beskytte bygningen din

Selv de enkleste takreparasjonsjobbene overlates best til fagfolkene, og et EPDM -taksystem som er helt festet er spesielt vanskelig å installere riktig. En takentreprenør har de riktige verktøyene og erfaringen til å bruke dem trygt, uten å forårsake skade eller etterlate taket ditt sårbart i prosessen.

Preman Roofing Solar er et takfirma som tilbyr tak- og kommersielle takinstallasjoner, inkludert enkeltlags membransystemer. Vi er forpliktet til å bruke takmaterialer av høy kvalitet, amerikansk laget for alle våre installasjoner og takreparasjonsarbeider. Kontakt oss i dag for et gratis estimat, og lær mer om hvordan våre takteksperter kan hjelpe.